<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-59C7JBT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Saved product
View all
Poliform_contract_retaill_MILOS_NY_1

Estiatorio Milos

Estiatorio Milos
Category
Retail
Location
Manhattan, New York
Architects
David Bucovy Architect, Alain Carle Architecte
Supply forniture
Grace chair

A whiff of the Mediterranean, in Manhattan. The Estiatorio Milos Hudson Yards restaurant brings the natural flavors of Greek cuisine into the New West Side of the Big Apple, in the midst of a development project that has recently revamped the area between the Hudson River and the High Line.

 

A whiff of the Mediterranean, in Manhattan. The Estiatorio Milos Hudson Yards restaurant brings the natural flavors of Greek cuisine into the New West Side of the Big Apple, in the midst of a development project that has recently revamped the area between the Hudson River and the High Line. At 20 Hudson Yards, Costas Spiliadis, founder of Estiatorio Milos, has opened his second venue in the metropolis. The formula behind his success can be summed up in the genuine simplicity of his cuisine, which draws on Greek roots with a focus on ingredients of the highest quality. A case of refined, authentic minimalism in perfect tune with the furnishings by Poliform, selected as a partner in the interior design project carried out by the studios of David Bucovy Architect and Alain Carle Architecte. Organized on two levels, with the restaurant on the sixth floor and the wine bar at the fifth, Milos Hudson Yards recreates an atmosphere of total leisure, typical of the islands of the Aegean Sea. Wrapped in neutral colors, it is warmed by the pale hues of wood in the finishes and coverings, and in the furnishings themselves.

The iconic Grace seating by Poliform (designed by Emmanuel Gallina) punctuates the spaces with its various versions – chairs with or without armrests, stools – generating stylistic uniformity based on the use of walnut and linen-color leather covers. The pale presences of sculptural elements set the tone of the space: from the helical staircase sculpted in marble to connect the two levels, to the bar counter, also in marble, extending for the entire length of the dining room to the terrace.

Get in touch
For more information on contract products and projects and for any inquiries about the company, please visit the contact section of the website.